woensdag, 20. december 2006 - 17:07

Inbrekersbende van 36 jongeren opgerold

Helmond

Sinds begin november zijn 36 jongeren uit Helmond aangehouden, die worden verdacht van (betrokkenheid bij) het plegen van 39 inbraken en twee berovingen. De verdachten zijn tussen de 15 en 18 jaar oud.

Ze zouden sinds april hebben ingebroken in 24 woningen, vier sportkantines en elf auto’s. Ook beroofden ze twee mensen op straat van hun mobiele telefoon. Alle inbraken en berovingen gebeurden steeds in wisselende samenstelling. De politie sluit niet uit dat de verdachten meer misdrijven hebben gepleegd.

De meeste inbraken vonden plaats in Helmond. Daarnaast sloegen de verdachten éénmaal toe in Bakel, Deurne, Nuenen en Mierlo. De buit bestond onder meer uit LCD-tv’s, laptops, kleding, geld, sieraden en mobiele telefoons. De politie heeft het onderzoek uitgevoerd met negen mensen.

Van de 33 verdachten zijn er na hun aanhouding 27 in verzekering gesteld. Daarvan zijn er vijftien voorgeleid aan de rechter-commissaris in ’s-Hertogenbosch. Tien van hen zijn in bewaring gesteld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):