vrijdag, 3. februari 2006 - 12:16

Inbrekersgilde slaat slag in bedrijven en scholen

IJsselland

Zes bedrijfspanden in Steenwijkerland en Raalte hebben in de nacht van woensdag op donderdag bezoek van inbrekers gehad. Tevens werden in Zwolle in de nacht van donderdag op vrijdag drie scholen door het inbrekersgilde bezocht. De buit bestond voornamelijk uit geld en een videocamera.

In de gemeente Steenwijkerland werd ingebroken bij meerdere bedrijven. Inbrekers bezochten een bedrijf aan de Klaas Muisstraat in Oldemarkt, twee bedrijven aan het Kalenbergerpad in Kalenberg, een bedrijf aan de Kerkstraat in Blokzijl, en een bedrijf aan de Henric de Cranestraat in Kuinre. Om binnen te komen werd het slot geforceerd en geld meegenomen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar deze diefstallen, die qua werkwijze, overeen kwamen.

Ook bij een bedrijf aan de Molenhof in Raalte werd ingebroken. Men forceerde een toegangsdeur en doorzocht het pand. Geld was ook hier de buit.

Donderdag- en vrijdagnacht werd bij drie scholen in Zwolle ingebroken. Scholen aan de Palestrinalaan, de Bachlaan en aan de Zwartewaterallee moesten het ontgelden. Van de eerste twee scholen is nog onbekend of er iets is weggenomen. De school aan de Zwartewaterallee mist vermoedelijk een videocamera.
Provincie:
Tag(s):