woensdag, 14. juni 2006 - 23:38

Inburgeringscursus: ‘Thoes in Twente’

twente

De recent opgezette cursus ‘Thoes in Twente’ geeft de nieuwkomers op het Twentse platteland een kans om op een leuke manier bekend te raken met de Twentse samenleving, haar geschiedenis, gebruiken en …. Twentse normen en waarden. Angelique Jurrius en Harry Roetert organiseren de cursus. Omdat zij zelf nieuwkomers zijn, krijgen ze hulp van authentieke Twentenaren die komen vertellen over allerlei onderwerpen die voor deze regio zo kenmerkend zijn.

De cursus bestaat uit acht (midweek)avonden en start in september 2006. Het initiatief wordt ondersteund door Vrienden van het Platteland. Voor informatie of opgave kan men terecht op: de site van Thoes in Twente of tijdens kantooruren bellen met: 0547-271428.

Angelique Jurrius: “Toen wij hier vorig jaar kwamen wonen, merkten wij dat veel mooie tradities hier nog steeds een grote rol spelen in de samenleving. Deze tradities zijn echter niet direct zichtbaar voor nieuwe Twentenaren. Met deze cursus hopen wij, met een ‘knipoog’, (recente) nieuwkomers te helpen aansluiting te vinden bij de gemeenschap en wegwijs te maken in deze prachtige streek.�
Een woordvoerster van de gemeente Hof van Twente zegt erover: “De cursus is een goed initiatief. Wij willen het de nieuwe burgers niet opdringen, maar het is een gemakkelijke manier om Twente te leren kennen.�

Elke bijeenkomst bestaat uit een informatief deel en een luchtig deel. Onderwerpen zijn onder andere: landschap, gebruiken, erfinrichting, toekomst, geschiedenis, verenigingsleven en bouwkunst. Deelnemers kunnen proeven van oude en nieuwe streekgerechten en zullen oefenen met het dialect en de boerendans.

Eenmaal geslaagd voor de inburgeringquiz krijgen de deelnemers een permanente verblijfsvergunning voor Twente
Provincie:
Tag(s):