dinsdag, 10. oktober 2006 - 13:37

Industrion barst van de energie!

Kerkrade

Van 18 tot en met 25 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse WetenWeek. Tijdens dit landelijke evenement openen ruim 140 instellingen hun deuren voor publiek.Dit jaar is het thema: Gebruik je energie! Wie tijdens de WetenWeek naar Industrion komt, zal zijn energie ook zeker nodig hebben. Hier kun je namelijk talloze “energieke� activiteiten ondernemen.

In de tentoonstelling van Industrion ontdek je alles over het opwekken van energie in verleden en heden. Maar tijdens de WetenWeek leer je ook alles over de energiebronnen van de toekomst. Bezoek bijvoorbeeld de film over duurzame energie en bekijk allerlei voertuigen, die op de meest uiteenlopende vormen van energie bewegen. Zo is er een Zonnecelboot, die vaart op zonne-energie. Deze boot heeft meegedaan met de Frisian Nuon Solar Challenge, een elfstedentocht op zonne-energie.

Er is een buggy die zich voortbeweegt op windenergie en er zijn allerlei voertuigen te bewonderen die rijden op elektriciteit. Bij Industrion is ook de Twike te huur. Met deze electro-mobiel kun je onder andere een rit maken langs punten in de regio waar gebruik wordt gemaakt van duurzame energie. Of ontdek de Segway, een grappig tweewielig voertuig, waarop het houden van balans de uitdaging is voor de besturing.

Zelf thuis duurzame energie opwekken kan met je eigen windturbine, waarvan tijdens de WetenWeek een exemplaar bij Industrion te zien is.

In het Lab kun je zelf aan de slag met energie. Maak met een Science Box je eigen zonnepropeller, een elektroboot of een autootje met vliegwielmotor.

In de spectaculaire Science Show “Vrolijke Vonken� beleef je zelf de kracht van elektriciteit. Ontdek hoe je haren door elektriciteit recht overeind gaan staan en zie de bliksemschichten om je oren vliegen. De Science Show is tijdens de WetenWeek ieder uur gratis te bezoeken.

Nog energie over? Leef je dan uit in de ontdektuin, waar je ontdekt hoe geluid en transport werken. Bezoek de prachtige lasershow van Industrion of onderzoek waar een geheimagent zijn energie vandaan haalt in de spannende tentoonstelling Top Secret.
Provincie:
Tag(s):