vrijdag, 8. september 2006 - 9:59

Infopunt Opvoeden & Opgroeien in september van start!

Urk

Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Hulpverleningsdienst Flevoland (GGD) en de bibliotheek Urk starten vanaf 16 september gezamenlijk een infopunt waar ouders terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. Ook worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd over diverse thema’s binnen het onderwerp opvoeden en opgroeien. Het infopunt is gevestigd in het gezondheidscentrum ’t Dok en is op verzoek van de gemeente Urk opgezet.

Bij de opvoeding van kinderen komt heel wat kijken en ouders zitten vaak boordevol vragen over gezondheid, opvoeding en ontwikkeling van hun kind. Vragen als; is borstvoeding echt het beste? Waarom huilt mijn kind zo vaak? Groeit mijn dochter genoeg? Is mijn zoontje te dik? Hoe leer ik mijn kind opruimen? Met al deze vragen kunnen ouders van kinderen van 0 tot 13 jaar vanaf 16 september terecht bij het Infopunt Opvoeden & Opgroeien.

Ouders kunnen dan door middel van foldermateriaal en een computer antwoorden vinden op hun vragen. Indien zij een vraag hebben voor hulpverlening kunnen ze daarvoor terecht bij de Jeugdgezondheidszorg. Het Infopunt is gevestigd achter de servicebalie in de centrale hal van gezondheidscentrum ’t Dok. Ook wanneer ouders geen vragen hebben, is het toch leuk om eens langs te komen en samen met uw kind een interactief spel te spelen.

Tijdens de open dag van gezondheidscentrum ’t Dok, zaterdag 16 september van 10.00 uur tot 16.00 uur, kunnen ouders voor het eerst het Infopunt Opvoeden & Opgroeien bezoeken. Op deze zaterdag worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er een leuke prijswedstrijd voor kinderen.

Het infopunt is vanaf 16 september elke werkdag geopend van 8:30 uur tot 17:00 uur. Gezondheidscentrum ’t Dok, Vlechttuinen 1 op Urk. Kom gerust een kijkje nemen!
Provincie:
Tag(s):