dinsdag, 1. augustus 2006 - 10:58

Infuus mogelijk oorzaak besmetting

Roermond

Van de patiënten die op de intensive-care afdeling in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond besmet zijn geraakt met de Serratia Marcescens bacterie, hebben enkelen deze besmetting opgelopen via het infuus. Dit meldt het ziekenhuis.

De infusievloeistoffen zijn op de afdeling intensive care gereed gemaakt voor medicatietoediening en waarschijnlijk is tijdens de daarbij horende handelingen besmetting met de bacterie opgetreden. Drie patiënten hebben mogelijk op deze manier een besmetting met de bacterie in het bloed opgelopen.

Twee patiënten die besmet waren zijn vorige week overleden. Onduidelijk is of de besmetting met de bacterie de oorzaak van hun overlijden is. Bij een derde persoon die is overleden, kan worden uitgesloten dat de bacterie hiervan de oorzaak is, zo meldt R. Kerff van het Roermondse ziekenhuis.

In totaal hebben vijf patiënten een besmetting met de bacterie opgelopen. Op de inmiddels geïsoleerde ic-afdeling liggen nu nog 7 patiënten. De andere twee besmette personen maken het naar omstandigheden goed, aldus de woordvoerder.
Provincie:
Tag(s):