vrijdag, 31. maart 2006 - 14:54

Innovatie Expres bezoekt Middelburg voor VET-project

Van 3 t/m 6 april 2006 vindt de Nationale Innovatieweek plaats. Vier dagen lang staat Nederland in het teken van vernieuwing en kwaliteitsverbetering van de publieke sector. In het kader van de Innovatieweek toeren van 3 t/m 5 april 2006 twee bussen van de Innovatie Expres door het land om op ver-schillende locaties inspiratie op te doen bij initiatieven die het publieke be-stuur hebben vernieuwd en de dienstverlening hebben verbeterd.

Op woensdag 5 april om 16.00 uur stopt de Innovatie Expres bij het politiebureau in Middelburg. Daar wordt uitleg gegeven over het project Vroeg Erbij Team (VET). Tijdens de stop vertellen de Regiopolitie Zeeland en gedeputeerde jeugd, G.R.J. Van Heukelom, over het project.

Het VET-project moet ervoor zorgen dat jongeren minder snel kunnen ontsporen. In het team werken politie, maat-schappelijk werk en Bureau Jeugdzorg (BJZ) samen om in een vroeg stadium jongeren te helpen. Het team gaat met de jongeren en ouders samen aan de slag en de hulp is vrijwillig. Als het gezin hulp wil, wordt binnen 48 uur contact met ze opgenomen en een begeleidingstraject uitgestippeld.

Het VET-project was een proefproject in de regio Walcheren. Binnenkort gaan ook de andere twee Zeeuwse regio’s ermee aan de slag en wordt de formule in heel Zeeland geïmplementeerd. De Provincie Zeeland levert een financiële bijdrage aan beide projecten.

Op de bussen van de Innovatie Expres rijden onder meer wetenschappers, politici, studenten, bestuurders en journalisten mee. Zij nemen deel aan een groot aantal activiteiten. Er zijn persconferenties, workshops, debatten, colleges en werkbezoeken. Het gezelschap reist door naar het afsluitende Innovatie Festival in Dordrecht op 6 april.
Provincie:
Tag(s):