woensdag, 18. oktober 2006 - 9:04

Inspectie wil nadere regels alternatieve behandelaars

Den Haag

De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil meer mogelijkheden om alternatieve behandelaars aan te pakken. Nu is het voor de inspectie zeer lastig om gevaarlijke alternatieve praktijken te stoppen. Daarmee zijn patiënten onvoldoende beschermd tegen alternatieve zorgverleners die gezondheidsnadeel of schade aan patiënten berokkenen.

Dat concludeert de inspectie naar aanleiding van de beslissing van het Openbaar Ministerie om de alternatieve behandelaars van Sylvia Millecam niet te vervolgen. De inspectie adviseert de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om, in samenspraak met de inspectie en het Openbaar Ministerie, nadere regelgeving op te stellen.

Bijvoorbeeld door de inspectie zelf meer bevoegdheden te geven om op te kunnen treden. Een andere mogelijkheid is om de strafbaarstelling in de Wet BIG aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld "het in twijfel trekken van een door een arts gestelde diagnose, prognose of behandelplan" in de Wet BIG worden opgenomen als een voorbehouden handeling.
Provincie:
Tag(s):