woensdag, 1. februari 2006 - 10:16

Instortingsgevaar geweken

Amsterdam

Bewoners en winkeliers aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam kunnen sinds vanmiddag weer terug. Het instortingsrisico van de parkeergarage is volgens de brandweer en de Stadsdeelraad geweken. Wel blijft het plein en de parkeergarage voorlopig afgesloten.

Winkelcentrum ‘Bos en Lommerplein’ in Amsterdam werd woensdagochtend ontruimd vanwege instortingsgevaar van de parkeergarage. Door overbelasting van een Bavaria vrachtwagen, die zijn lading kwam lossen op het parkeerdek van de garage, ontstond er een enorme scheur op het bovendek van de garage en verzakte een gedeelte van het dak.

Zowel het winkelcentrum, als omliggende kantoorpanden, woningen en de bibliotheek werden op last van de brandweer ontruimd. De gemeente zorgde voor opvang van de evacués.

De verzakking is inmiddels door de brandweer gestut en de bewoners zijn weer teruggekeerd naar hun woningen. Het marktplein, de omliggende winkels en de parkeergarage onder het plein zijn op last van de brandweer afgesloten, in elk geval tot en met donderdag 2 februari 10.00 uur. Op dat moment wordt de situatie opnieuw bekeken en nadere informatie gegeven.

De oorzaak van de verzakking is onbekend en wordt nader onderzocht. Het Dagelijks Bestuur hecht er uiteraard aan precies te weten te komen hoe de verzakking kon ontstaan.

Er wordt naar gestreefd de markt en de parkeergarage, en daarmee het stadsdeelhart van Bos en Lommer, zo snel mogelijk te heropenen. Dit natuurlijk zodra de veiligheid is gegarandeerd.
Provincie:
Tag(s):