zaterdag, 29. juli 2006 - 9:36

Intel komt met supersnelle energiezuinige duo-processor

Amsterdam

Intel Corporation onthulde donderdag de 10 Intel® Core™ 2 Duo en Intel® Core™ 2 Extreme processoren. De nieuwe processoren zullen het gebruik van de computer, voor zowel de consument als het bedrijfsleven, nieuwe vorm geven. Het meest belangrijke nieuws is wel dat deze nieuwe processors het energieverbruik met 40 procent verlagen ten opzichte van de ‘oude’. Sinds de introductie van de Pentium® heeft Intel het hart van de computer als het ware opnieuw uitgevonden.

De Core™ 2 is gebaseerd op een revolutionaire micro architectuur van Intel® en ontworpen om krachtige maar toch energiezuinige prestaties te leveren. Met de kracht van dubbele kernen kunnen de processors talrijke taken sneller beheren. Zij kunnen ook regelmatiger werken wanneer er veelvoudige toepassingen lopen, zoals het schrijven van e-mail en het downloaden van muziek of video's en het runnen van een anti-virus programma. En dat alles met een 40% lager energieverbruik.

Veel van de nieuwe producten gaan ook een selectie van door Intel ontworpen en geïntegreerde technologieën aanbieden. Daarbij valt te denken aans de virtualisatie technologie en de actieve technologie om computers veiliger en handelbaarder maken. Ook de 64 bits ondersteuning voor gegevensverwerking breidt zich uit naar laptops en notebooks.

De nieuwe processors kunnen overweg met Intel® 975X , 965, en het mobiele Intel® 945. Al deze chipsets zijn uiteraard geschikt voor de première van Vista* van Microsoft Windows.

Vanaf begin augustus zijn de nieuwe processors verkrijgbaar. De notebooks- en laptopversie zal nog tot eind augustus op zich laten wachten. De prijzen voor Nederland worden binnenkort bekend gemaakt.
Categorie:
Tag(s):