woensdag, 15. november 2006 - 16:43

Internationale drugslijn opgerold

Eindhoven

De Divisie Recherche van de politie Brabant Zuid-Oost heeft samen met de Hongaarse politie een drugslijn opgerold. Hierbij waren ook de Duitse en de Oostenrijkse politie behulpzaam. Vorige week was bij de recherche een tip binnengekomen dat er vanuit Nederland een transport met amfetamine naar Hongarije zou gaan.

Twee Hongaren van 22 en 24 jaar oud kwamen begin vorige week met het vliegtuig op Eindhoven Airport aan. Hier legden zij contact met een Hongaar die met een auto naar Nederland was komen rijden. De amfetamine werd in Nederland gekocht en door de 22- en 24-jarige Hongaar in de auto naar Hongarije vervoerd.

Het vervoer werd door de politie in de gaten gehouden en in Boedapest hield de Hongaarse Nationale Politie afgelopen vrijdag de twee mannen aan. In hun auto was zes kilo amfetamine verborgen. De auto was daar speciaal voor geprepareerd. De derde Hongaar keerde terug met het vliegtuig. Hij werd op de luchthaven van Boedapest aangehouden. Naar de verkoper van de drugs wordt een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):