vrijdag, 17. maart 2006 - 14:23

Internationale gast bij Tank S Rally

Emmeloord

Vrijdagavond gaat op het industrieterrein aan de Nagelerweg in Emmeloord de eerste rally(sprint) van het seizoen 2006 van start. Zo'n 70 équipes hebben zich ingeschreven voor de Rally die vrijdag 17 maart van start gaat. De Engelsman James Sparrow zal de opener van het Nederlandse rallyseizoen gebruiken om kennis te maken met het typische polder parkoers van deze Hollandse klassieker.

Na de pech van eerder dit jaar is de Erpenaar Peter Bijvelds gebrand op een podium plaats, en als meervoudig winnaar is hij wel een van de favorieten voor de eindzege. Mark van Eldik (Subaru), Frits van Eerd (Toyota) en Dirk Boers (Subaru) denken daar wellicht heel anders over, met hun super snelle WRC wagens zullen ze de overinning niet weggeven.

Sparrow zal de rest van het seizoen een vaste gast blijven want hij heeft besloten vijf evenementen in Nederland te rijden: de Tank S Rally, de LG Almere Rally, de BHV Expogroeprally, de Ultimate Rally en de Vierhouten Nederland rally. James Sparrow zal zijn races rijden in een ex Fiorio Ford Escort WRC uit de Jolly Club stal.

Aan de start zullen ook zes Mitsubishi Colt Cup auto’s verschijnen voor hun debuut wedstrijd. Zes van deze snelle én gelijkwaardige auto's zullen het elkaar zeer lastig maken, wat voor het publiek veel spektakel zal opleveren. Ook de Chevrolet Kalos Challenge en de Volvo Original Cup Holland beloven spektakel op te leveren voor het publiek.

De start is op vrijdag 17 maart rond 21:00 uur met twee keer de proloog op het A6 bedrijventerrein. Zaterdag 18 maart is de herstart om 9.30 uur, waarna de winnaar om 23:00 uur op het podium op de Deel in Emmeloord wordt verwacht. De rallysprint start op zaterdag rond 18:00 uur en finisht om ca. 22:00 uur.
Provincie:
Tag(s):