donderdag, 20. april 2006 - 9:13

Internationale Masterclass

Middelburg

Dinsdagmiddag vond de officiële opening plaats van de Internationale Masterclass die is georganiseerd voor Argentijnse- en Nederlandse studenten en jonge professionals
Het is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse en Argentijnse bedrijven en onderwijsinstelligen. De Stichting ‘Internationale Samenwerking voor duurzaam ontwerp ’ (icSD) is in het kader van deze samenwerking opgericht.

Twee weken geleden zijn vijf Argentijnse architecten/ steden-bouwkundigen naar Nederland gekomen om deel te nemen aan de Internationale Masterclass. Zij verblijven drie maanden in Nederland. Tijdens deze drie maanden zullen zij zich verdiepen in ruimtelijke en planologische vraagstukken met betrekking tot de Provincie Zeeland.

Het is de bedoeling dat zij kennis maken met de methodiek van planologie en ruimtelijke ordening, maar ook met architectuur en landschapsontwerp. Aan het eind van hun verblijf wordt er een workshop georganiseerd met als opgave de kenniswerf in Vlissingen, waar ook 25 Nederlandse architecten en stedenbouwkundigen aan deelnemen.

De vijf beste Nederlandse architecten zullen vervolgens in het najaar naar Buenos Aires gaan om een vergelijkbare masterclass in Argentinië te volgen.

Uitgebreidere informatie over het initiatief van de Stichting icSD kunt u vinden op de website www.icsd-nl-arg.com
Provincie:
Tag(s):