vrijdag, 17. maart 2006 - 11:47

Internationale opsporingsactie

Enschede

De politie kreeg op donderdag 16 maart om 23.25 uur een melding dat een getuige twee personen volgde op de Ouverturestraat in Enschede. De getuige had gezien dat deze personen elk een computerkast onder arm hadden. Nadat de getuige de politie had gealarmeerd volgde hij de verdachten. Het duo liep in de richting van de Glanerbeek en vervolgens liepen de verdachten richting Duitse grens. De politie stelde onmiddellijk haar Duitse collega's in kennis van de achtervolging.

Op Duits grondgebied werden twee TFT-schermen en een computerkast aangetroffen. De politie kamde in samenwerking met de Duitse politie de omgeving met speurhonden uit. Vanaf Dusseldorf kwam omstreeks 00.50 uur een helikopter die geruime tijd boven het gebied heeft gespeurd. Er werden echter geen personen meer aangetroffen.
De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en naar de herkomst stelt de politie nog een nader onderzoek in. De politie is zeer tevreden over de goede samenwerking en communicatie tussen de Duitse en Nederlandse politie en met de helikopter.
Provincie:
Tag(s):