donderdag, 16. november 2006 - 9:51

Internationale Vikingmarkt op Landgoed Schothorst

Amersfoort

In het weekend van 18 en 19 november vindt voor de vierde keer een grote Internationale Vikingmarkt plaats op het Middeleeuws Erf, Landgoed Schothorst. Op zaterdag 18 november kunnen bezoekers terecht van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag vindt de markt plaats van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

De markt is aantrekkelijk voor volwassenen en kinderen. Er worden vroegmiddeleeuwse ambachten gedemonstreerd zoals: hout- en beenbewerken, smeden, middeleeuws kalligraferen, textiel bewerken en bronsgieten. Ook boogschieten en vechtdemonstraties ontbreken niet. Afhankelijk van het weer zullen twee IJslandse pony’s hun opwachting maken.

Er zijn diverse handelaren met vroegmiddeleeuwse waren aanwezig. Zij bieden hun koopwaar op authentieke wijze te koop aan. Glazen kralen, zilveren sierraden en gebruiksvoorwerpen van hout, zilver, been, ijzer, brons, en textiel vormen een greep uit de producten.

Er zijn zo’n negentig “Vikingen� uit Nederland, Duitsland, Denemarken en Polen aanwezig. Deze “Vikingen� zullen in vroegmiddeleeuwse Vikingkleding ambachten demonstreren en producten verkopen. Ook geven zij bezoekers informatie over het leven in de periode rond 800 na Christus.
Provincie:
Tag(s):