zaterdag, 26. augustus 2006 - 8:27

Internationale vrouwen netwerk Zeeland van start

Zeeland

Er komt een groep voor internationaal georiënteerde vrouwen in Zeeland: Women’s International Group Zeeland oftewel WIGZ. Daarmee wordt voorzien in een duidelijke behoefte van een grote groep mensen. Zulke internationale netwerken voor “expats� bestaan in vele andere delen van Nederland, maar in Zeeland ontbrak tot nog zo iets.

Ook is de Zeeuwse versie niet alleen voor buitenlandse of uit het buitenland teruggekeerde Nederlanders, maar voor alle vrouwen die in zo’n groep zijn geïnteresseerd.

Het plan voor een internationale groep van vrouwen kwam van twee vriendinnen: Anya Luscombe, die als Brits/Nederlandse werkzaam is als docent op de Roosevelt Academy in Middelburg en Christine Leedy, zelf Amerikaanse. Met een informeel begin waarin vrienden van vrienden elkaar ontmoeten, is de lijst van geïnteresseerden al tot circa 30 uitgegroeid van allerlei nationaliteiten en wordt het tijd voor een echte club.

“Er zijn in Zeeland heel veel vrouwen die of zelf van buitenlandse afkomst zijn, met een buitenlander zijn getrouwd, voor een internationaal bedrijf werken, of in het buitenland hebben gewoond of gestudeerd� aldus Anya Luscombe. “Maar in tegenstelling tot gebieden in de Randstad, wonen ze in Zeeland heel verspreid en komen ze moeilijker met elkaar in contact. We zijn van plan allerlei activiteiten zoals etentjes, strandwandelingen, boekenclubs, musea bezoeken, enz. te organiseren en ook een informatie en steunpunt te zijn voor internationale mensen die hier permanent of tijdelijk komen wonen.�

Alle vrouwen die in Zeeland wonen of werkzaam zijn, ongeacht hun leeftijd zijn welkom als ze internationaal georiënteerd zijn en graag Engels praten.

Het volgende evenement van WIGZ vindt plaats op zondag 3 september bij The Flying Angel Club van de Mission to Seamen in Vlissingen Oost. Om 10.30 is er een internationale familie dienst in de kapel, gevolgd door een z.g. “pot luck picknick� waarbij iedereen iets mee neemt en met de anderen deelt. Iedereen die geïnteresseerd is van harte welkom voor de hele ochtend of een gedeelte ervan. Voor verdere informatie, zie http://wigz.wordpress.com/
Provincie:
Tag(s):