maandag, 13. februari 2006 - 16:27

Internetaangifte politie van start

Friesland

Iedereen kan vanaf 15 februari zijn aangifte bij de politie doen via internet. Met de introductie van internetaangifte wil de politie een verhoging van de tevredenheid bewerkstelligen, bij burgers, bedrijven en instellingen over de bereikbaarheid en dienstverlening van politie Fryslân.

De burger kan dan 24 uur per dag 7 dagen in de week sneller en gemakkelijker aangifte doen. Hierdoor hoppt de politie dat de drempel lager wordt om aangifte te doen. Tevens verwacht de politie een beter zicht te krijgen op (veelvoorkomende) criminatiteit omdat zij een toename van aangiften verwachtten.

Het doen van aangifte via internet is geen vervanging van de aangifte op het politiebureau, maar een extra mogelijkheid. Iedereen die aangifte doet via internet krijgt vervolgens binnen een van tevoren vastgestelde termijn, via e-mail of brief een bevestiging van de aangifte en wordt daarmee ook op de hoogte gehouden van de voortgang.

Voorlopig kan alleen aangifte gedaan worden bij een beperkt aantal delicten, dit zijn: diefstal van fiets of bromfiets, diefstal uit een auto, vernieling van openbaar vervoer, openbaar gebouw, auto en vernieling van een goed. Tevens kunt u aangifte doen van winkeldiefstal. Als er sprake is van geweld, een bekende dader of als de dader sporen heeft achtergelaten, verzoekt de politie de aangever op het politiebureau aangifte te doen.
Provincie:
Tag(s):