woensdag, 13. september 2006 - 15:19

Internetaangiftes verloren door computerstoring

Apeldoorn

Door een landelijke computerstoring bij de politie zijn er vermoedelijk een aantal internetaangiften verloren gegaan. Mensen in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland die tussen vrijdag 8 september en maandag 11 september via internet aangifte hebben gedaan, kunnen met een gratis telefoonnummer bellen. Hier controleert men zo snel mogelijk of uw aangifte wèl is overgekomen.

Afgelopen maandag is er een storing opgetreden in één van de computersystemen van Politie Nederland. Hierdoor zijn landelijk 1235 internetaangiftes van het afgelopen verloren gegaan. De storing heeft niet plaats gevonden in de politieregio’s Amsterdam-Amstelland en Rotterdam-Rijnmond.

Zeer waarschijnlijk zijn in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland ook enkele aangiften verloren gegaan. Aan de hand van de gebruikelijke aangiftecijfers blijkt dat er in het betreffende weekend minder schriftelijke aangiften in ons systeem zijn binnengekomen.

De politie Noord- en Oost-Gelderland stelt het volgende gratis telefoonnummer beschikbaar voor mensen die het weekend internetaangifte in deze regio hebben gedaan. Via dit nummer: 0800 – 0233391 kunnen zij controleren of hun aangifte wèl doorgekomen is. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt betrokkene verzocht om nogmaals aangifte te doen via internet. De problemen met de landelijke apparatuur zijn inmiddels opgelost.
Provincie:
Tag(s):