maandag, 8. mei 2006 - 9:08

Internetdate leidt tot ontvoering

Arnhem

De politie heeft twee mannen en een vrouw aangehouden, nadat zij op Bevrijdingsdag een 29-jarige man uit Amsterdam hadden ontvoerd. De man had via internet contact gelegd met een vrouw en zij hadden afgesproken elkaar op 5 mei ‘s avonds op de parkeerplaats bij het voetbalveld in Baak te ontmoeten. Toen de man op de afgesproken plek uit zijn auto stapte, werd hij overmeesterd door twee mannen, waarvan er een vuurwapen had.

Hij werd gedwongen om achterin zijn eigen auto te stappen en zijn pinpassen af te geven. Op verschillende plaatsen werd geprobeerd met deze passen te pinnen. Onderweg kwam ook de vrouw waarmee het slachtoffer een afspraak had in de auto zitten.

Uiteindelijk werd de man rond 00.50 uur langs de snelweg tussen Arnhem-Dieren/Doesburg (A348) uit de auto gezet. Hij wist daar na korte tijd een auto aan te houden en vervolgens werd de politie gebeld. De mannen en de vrouw reden verder met de auto van het slachtoffer. Zij konden later door oplettende collega’s het politiekorps Gelderland-Midden in Toldijk worden aangehouden. Hoeveel geld er werd opgenomen is nog niet bekend.

Het slachtoffer is door de ontvoerders ongeveer 2,5 uur rondgereden in zijn auto, een tweedeurs zwart metallic Volkswagen Polo uit 1997. Linksachter op de auto zit een sticker met de woorden Dragon Class en daaronder het silhouet van een zeilboot. Mogelijk zijn de plaatsen Zutphen, Apeldoorn en Arnhem aangedaan. Hier hebben de ontvoerders ook voorbijgangers aangesproken, om de weg te vragen naar een bank.

De politie wil graag in contact komen met mensen die op 5 mei ’s avonds laat, of in de vroege nacht van 6 mei, zijn aangesproken door de mannen in de auto. Ook is het mogelijk dat iemand de auto rond Zutphen, Apeldoorn of Arnhem heeft zien rijden.
Provincie:
Tag(s):