maandag, 11. december 2006 - 16:56

InternetGemeentegids schenkt 775 voedselpakketten

Groningen

De InternetGemeentegids (IGG) hoopt door het schenken van voedselpakketten aan de deelnemers van de voedselbanken in het Noorden, een lichtpuntje te leveren tijdens de donkere dagen voor kerst. De IGG is van mening dat, ondanks de economische groei, er nog te veel armoede is. Dit heeft de IGG doen besluiten om een schenking te doen aan de voedselbank en voor ruim € 15.000 pakketten te vullen.

In overleg met de voedselbank is bij de samenstelling van het kerst/voedselpakket gekozen voor een basisinhoud van essentiële voedingsmiddelen als koffie, thee, suiker, pasta, rijst etc, aangevuld met wat ‘feestelijke’ zaken.

Dit jaar is het aantal Noordelijke gezinnen en/of alleenstaanden dat gebruik maakt van de Voedselbank gestegen naar 775. Vorig jaar werden er door de InternetGemeentegids 600 pakketten geschonken, dit jaar zijn het 775 pakketten. Het is schrijnend dat het aantal mensen dat aan armoede leidt ondanks de politieke aandacht en de ontwikkeling van plannen ter bestrijding van armoede nog steeds groeiende is.
Provincie:
Tag(s):