woensdag, 15. november 2006 - 9:47

Inval bij illegaal pokertoernooi

Vleuten

Op maandag 13 november 2006 omstreeks 21.45 uur deed de politie samen met de belastingdienst een inval bij een illegaal pokertoernooi in Vleuten. In een horecagelegenheid op de Stationsstraat organiseerde een vereniging een pokertoernooi. Op het moment van de inval waren ongeveer 80 spelers aan het pokeren. De inschrijving voor het toernooi, dat elke maandagavond werd gespeeld, vond plaats via het internet.

Tijdens de inval werden van diverse spelers verklaringen opgenomen en drie organisatoren, een 24-jarige en een 25-jarige man beiden afkomstig uit Vleuten en een 28-jarige man uit De Meern, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Omdat een zevental spelers geen identiteitbewijs kon tonen, werden ook zij aangehouden. Na verhoor werden zij heengezonden.

De politie nam een geldbedrag van zevenduizend euro in beslag en tien pokertafels, fiches en speelkaarten. De belastingdienst zal de organisatie kansspelbelasting opleggen en de deurwaarder heeft conservatoir beslag op het geld en de spullen gelegd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dit was de eerste grote actie tegen een illegaal pokertoernooi in Nederland. Het illegaal pokeren is momenteel in opkomst en de overheid treedt op tegen deze illegale kansspelen, omdat het ongewenste maatschappelijke ontwikkelingen, zoals kansspelverslaving, met zich meebrengt.
Provincie:
Tag(s):