vrijdag, 28. april 2006 - 9:55

Invalide valt met scootmobiel van laadklep

Groningen

Een 44-jarige vrouw uit Groningen is woensdagavond bij het ziekenhuis aan de Ketwich Verschuurlaan bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw werd door een 54-jarige taxichauffeur uit Groningen met een speciaal ingerichte bus opgehaald. Zij werd in haar scootmobiel met een lift omhoog getakeld. Hierbij viel zij met haar scootmobiel vanaf de laadklep op de grond. De vrouw werd met kneuzingen aan nek en arm voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Door het slachtoffer en getuigen werd verklaard dat de taxichauffeur de gewonde invalide vrouw aan haar lot had overgelaten. Hij had de vrouw nog wel in haar scootmobiel geholpen en haar overgedragen aan een beveiligingsmedewerker. Direct hierop was de chauffeur weggereden zonder aandacht te schenken aan het letsel van het slachtoffer.

De 54-jarige verklaarde dat hij niet in de gaten heeft gehad wat de verwondingen van de vrouw waren geweest. Volgens de chauffeur was het ongeval gebeurd, omdat een beveiligingsklep niet in zijn begrenzing heeft gezeten.
De politie heeft de arbeidsinspectie van het ongeval op de hoogste gesteld.
Provincie:
Tag(s):