vrijdag, 13. januari 2006 - 12:29

Invalide vrouw overvallen

Nijverdal

Op donderdag 4 januari omstreeks 21.30 uur vond op de Eversbergweg in Nijverdal een beroving plaats. Het slachtoffer, een 43 jarige vrouw uit Nijverdal reed in haar invalidenwagen vanaf het activiteitenhuis aan de Grotestraat alleen naar huis. Toen ze via de Kruidenlaan de Eversbergweg opreed werd haar daar de doorgang belemmerd door een drietal knapen. Ze werd door het drietal ingesloten en kwam met de invalidenwagen in de greppel tot stilstand.

De jongens vroegen haar om geld en een van hen dreigde de vrouw met een mes. Daarop gaf de vrouw haar portemonnee af en haalde een van de overvallers het geld eruit.
<BR>Kennelijk teleurgesteld over de inhoud schopten de jongens tegen het wagentje en vernielden daarbij het achterlicht. Vervolgens sprongen de jongens ieder op een fiets en reden daarmee weg in de richting van de Baltinksweg/vijvers.
<BR>De vrouw bleef ontredderd achter en is uit angst voor haar belagers de bosjes ingelopen om zich te verbergen. Daar belde zij de politie, die haar daar ook aantrof.
<BR>
<BR>Signalement daders:
<BR>blanke jongens van ongeveer 17 jaar oud en normaal postuur.
<BR>Dader 1: was 1.80m lang en daarmee iets langer dan de andere twee; hij droeg een donkere jas met rits en een hoge kraag, een zwarte muts,waarvan de rand 1x was omgeslagen en donkere leren handschoenen. De jongen sprak beschaafd Nederlands.
<BR>Dader 2: droeg een korte jas met donkere sjaal die meerdere keren om zijn hals was geslagen.
<BR>Dader 3: had een lichtere haarkleur dan de andere twee, vermoedelijk donkerblond. Het was een kapsel met veel haar en wild gedragen, niet zo heel lang, waarschijnlijk tot in de nek
<BR>
<BR>Ondanks het summiere signalement, toch doet de politie een oproep aan getuigen om zich te melden.
<BR>Zij kunnen dit doen via telefoonnummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):