woensdag, 5. april 2006 - 19:21

iPods te winnen bij groot studentenonderzoek

Zwolle

De gemeente Zwolle houdt een groot onderzoek onder de duizenden Zwolse studenten. Het gaat om voltijdstudenten aan alle HBO- en WO-instellingen in de stad. Maandag 10 april 2006 ontvangen zij per e-mail het gemeentelijk Studentenonderzoek.

Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag hoe Zwolle een aantrekkelijke stad voor studenten kan blijven en worden. De bijna 14.000 studenten aan Hogeschool Windesheim, Vrije Universiteit, Gereformeerde Hogeschool, Katholieke Pabo Zwolle, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en de Pedagogisch Technische Hogeschool Fontys, kunnen de vragenlijst via internet invullen. De vragen gaan onder andere over studeren, wonen, werken, sportvoorzieningen, culturele voorzieningen, uitgaan en de stad Zwolle zelf.

De enquête kan tussen maandag 10 april 2006 en uiterlijk vrijdag 24 april 2006 online worden ingevuld. Op 10 april 2006 ontvangen de studenten van de deelnemende scholen een e-mail met daarin een link naar het Studentenonderzoek. In deze e-mail staat ook uitgelegd hoe het onderzoek verder in zijn werk gaat. Naar verwachting zijn de onderzoeksresultaten deze zomer bekend. Meedoen is de moeite waard, want de inzenders maken kans op een van de vijf iPod Nano's. Ook worden er onder de deelnemers 25 bioscoopbonnen verloot ter waarde van € 15,-- .

In het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma (MOP) 2005–2009 is het binden en activeren van jongeren als een van de topprioriteiten benoemd. Om de resultaten van de doelstellingen te kunnen meten, is afgesproken om geregeld en gericht de Zwolse jongeren te bevragen. In dit kader heeft de gemeente Zwolle besloten een onderzoek te gaan uitvoeren onder alle HBO- en WO-studenten, die in Zwolle studeren.
Provincie:
Tag(s):