woensdag, 23. augustus 2006 - 20:05

IT-specialist kijkt verder dan Google, Hyves en MSN

Groningen

De vierjarige hbo-opleiding IDM/Media & Informatiemanagement van de Hanzehogeschool Groningen gaat zich met een vernieuwd onderwijsprogramma nog meer richten op de toekomst. Informatie speelt een steeds belangrijker rol in onze samenleving en de vraag vanuit de arbeidsmarkt naar afgestudeerden van deze opleiding is groot.

De opleiding IDM/Media & Informatiemanagement is op zoek naar jongeren wier nieuwsgierigheid verder gaat dan Google, Hyves, weblogs en MSN. Want de informatiemaatschappij is interessanter en omvangrijker dan alleen het werken met de bekende zoekmachines, vrienden ontmoeten via communities, bloggen of chatten met bekenden. Organisaties zoals politie, justitie, bedrijfsleven en de culturele sector zitten te springen om afgestudeerden die kunnen omgaan met nieuwe media, die zich een weg kunnen banen door de hoeveelheid aan informatie én die mensen kunnen helpen bij het vinden en bewaren van informatie.

Aankomend studiejaar biedt de opleiding IDM/Media & Informatiemanagement een vernieuwd onderwijsprogramma. Nieuw zijn de lesthema’s als ‘Beyond Google’, ‘Speuren naar Sporen’ en ‘Content is King’. Hierin staat de wereld centraal áchter de zoekmachines, het internet en de manier waarop omgegaan wordt met middelen zoals podcasting, weblogs en messengers.
Categorie:
Tag(s):