woensdag, 5. april 2006 - 11:49

Italiaan redt 5-jarige jongetje uit brandende woning

Nijmegen

Een 29-jarige Italiaan heeft woensdagochtend het leven gered van een 5-jarig jongetje die zat opgesloten in een brandend huis. Rond 07.05 uur werd er een uitslaande brand gemeld in een woning aan de Schalunenburgstraat in Nijmegen.

Toen de politie bij de woning arriveerde bleek de bewoonster, die onder de roet zat, al uit de woning te zijn. Een 29-jarige Italiaan, die in de woning naast de in brand geraakte woning logeerde, hoorde rond eerder genoemde tijdstip kabaal in de naastgelegen woning.

Hij ging naar buiten en zag dat er rook uit de woning kwam. Door de ruit van de voordeur zag hij een huilend jongetje staan. Hij bedacht zich niet maar probeerde de ruit met een voorwerp kapot te slaan, maar dat lukte niet. Vervolgens trapte hij de voordeurruit in en zag kans het jongetje uit de brandende woning te tillen. Daarbij verwondde hij zichzelf aan zijn voet en hand.

De moeder en haar zoontje werden met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis en daar behandeld. De Italiaan werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht om aan zijn verwondingen behandeld te worden. Hij kon daarna weer huiswaarts keren. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning geheel uitbrandde maar had de brand als zodanig wel snel onder controle.
Provincie:
Tag(s):