vrijdag, 29. december 2006 - 21:22

Italiaanse kunstenaarfamilies op de Sylvester Boulevard

Valkenburg

Tussen kerst en nieuwjaar heeft de gemeentegrot in Valkenburg haar deuren voor de Sylvester Boulevard. Dit evenement is een lifestyle en wellness evenement dat voortkomt uit het toekomstperspectief van Valkenburg aan de Geul, Global Wellness Valkenburg.

Nu de plannen voor wellness vorm beginnen te krijgen, zet Valkenburg aan de Geul de eerste tastbare en zichtbare stappen in deze toekomstvisie in de vorm van de Sylvester Boulevard. In dit evenement komen de verschillende vormen van wellness samen zoals kunst, lifestyle en slowfood.

Kunst heeft een eigen plaats in het wellnessconcept gekregen. Speciaal voor dit evenement heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul twee beroemde kunstenaarfamilies van de kunst en –ambachtsmarkt Via San Gregorio Armeno in Napels weten te contracteren, de gebroeders Scuotto en familie Ferrigno. Deze beeldende kunstenaars zijn bepaald geen kleintjes in de kunstwereld. Hun werken staan op het punt toegevoegd te worden aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Slowfood is een van de andere onderdelen van de Sylvester Boulevard. Slowfood staat onder andere voor Slow Food staat onder andere voor het behoud en ontwikkeling van diversiteit aan smaken, biodiversiteit, authentieke productiewijzen en kleinschalige productie. Het bewaren van tradities en eetcultuur in de vorm van seizoensproducten en - gerechten en de sociale functie van eten. Letterlijk een hele mond vol, maar proeft u het vooral zelf.

Tijdens de opening van de Sylvester Boulevard trad het Limburgse talent, countertenor Rob Meijers op. Hij gaf de opening een extra dimensie met een drietal Italiaanse liederen.

De Sylvester Boulevard is tot en met 7 januari te bezoeken in de Gemeente grot van Valkenburg.
Provincie:
Tag(s):