zaterdag, 2. september 2006 - 23:18

Italie blameert zich, Duitsland wint nipt

Wereldkampioen Italie heeft zich geblameerd in het EK-kwalificatieduel tegen Litouwen. De ploeg van bondscoach Roberto Donadoni speelde met 1-1 gelijk tegen het 'kleine' Litouwen.

De Italianen kwamen in de desbetreffende wedstrijd op achterstand in de 21-ste minuut. Tomas Danilevicius zette zijn ploeg op voorsprong. Italie kwam acht minuten later langszij door een doelpunt van Filippo Inzaghi, maar het ontbrak de wereldkampioen voetbal aan daadkracht om de overwinning uit het vuur te slepen.

Ook Duitsland kwam met de schrik vrij. Onze oosterburen wonnen nipt van Ierland. Lukas Podolski werd in de 57-ste minuut de matchwinner voor die Mannschaft.

Tsjechie behaalde tegen Wales een 2-1 overwinning. In Teplice was Lafata twee maal succesvol voor de ploeg van bondscoach Karel Bruckner. De doelpunten vielen pas laat in de tweede helft. In de 76-ste minuut zette Lafata de 1-0 op het scorebord. Inplaats van de score uit te bouwen, kwam Wales langszij door een eigen doelpunt van Martin Jiranek. Lafata werd de held bij de Tsjechen door met zijn tweede van de avond voor de winst te tekenen.