dinsdag, 21. maart 2006 - 18:55

Jaarlijkse vaccinatie besmettelijke kinderziekten

Utrecht

Van 29 maart tot en met 26 april 2006 houdt de Jeugdgezondheidszorg van de GG&GD Utrecht de jaarlijkse vaccinatiecampagne tegen besmettelijke kinderziekten. Zo’n drieduizend Utrechtse kinderen ontvangen een oproep voor een prik. Artsen, verpleegkundigen en assistenten verzorgen de vaccinaties in de wijkgebouwen van de GG&GD en op twee andere locaties in Leidsche Rijn en de Meern. Inenten is van groot belang om kinderen te behoeden voor ernstige, besmettelijke ziekten. Door de kinderen herhaaldelijk te vaccineren maakt het lichaam afweerstoffen aan die hen langdurig beschermen.

De ouders/verzorgers van alle Utrechtse kinderen die in 1997 zijn geboren ontvangen binnenkort een oproep om hun kind te laten inenten. De kinderen krijgen een herhalingsprik tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en tegen de bof, mazelen en rode hond (BMR). Kinderen die in 2002 zijn geboren krijgen een oproep voor een herhalingsprik tegen DTP en een prik tegen kinkhoest (aK). Het vaccin tegen kinkhoest is vernieuwd en geeft minder bijwerkingen dan het oude.

De GG&GD vaccineert alle 9-jarigen en 4-jarigen uit Vleuten - de Meern. De 4-jarige kinderen uit de andere Utrechtse wijken krijgen de prikken op het consultatiebureau. Zij ontvangen hiervoor een aparte oproep.
Provincie:
Tag(s):