donderdag, 30. november 2006 - 12:03

Jaarlijkse vrijwilligersdag Eemsmond

Eemsmond

Op woensdag 6 december 2006 houdt de gemeente Eemsmond haar jaarlijkse vrijwilligersdag. De vrijwilligers die dit jaar in de belangstelling van het college staan, zijn de mensen die zich inzetten voor de peuterspeelzalen in de gemeente. Het college komt aanstaande woensdag op bezoek bij enkele peuterspeelzalen.

In de gemeente Eemsmond zijn zeven peuterspeelzalen. Bij alle zeven zijn verschillende groepen vrijwilligers betrokken. Er zijn vrijwilligers die de leidsters assisteren bij hun werkzaamheden voor de groep. Er is de oudercommissie, die jaarlijks diverse activiteiten en acties organiseert om het peuterspeelzaalwerk financieel te ondersteunen.
En tot slot zijn er de leidsters van de peuterspeelzalen zelf. Omdat zij dagelijks samenwerken met 'hun' vrijwilligers en samen een hecht team vormen, wil het college ook hen in het zonnetje zetten. Bovendien doen de leidsters veel extra's voor de peuterspeelzalen.

Het college brengt 's morgens een bezoek aan drie peuterspeelzalen. Burgemeester Gerard Renkema gaat naar Hummelhörn in Warffum, de wethouders Alie Boekhoudt en Jan Dobma gaan naar Klein Duimpje in Uithuizen en wethouder Harrie Sienot neemt een kijkje bij 't Speulhoukje in Uithuizermeeden. Tussen de middag ontmoeten college en vrijwilligers elkaar in het Schathoes van de Menkemaborg in Uithuizen. Als dank voor hun onmisbare werk voor de peuterspeelzalen biedt de gemeente de vrijwilligers een lunch aan.
Provincie:
Tag(s):