zaterdag, 11. november 2006 - 20:45

Jacqueline Poelman krijgt 'De Leekster Tak'

Leek

Burgmeester Hoekstra van de gemeente Leek heeft zaterdag 'De Leekster Tak' uitgereikt aan Jacqueline Poelman uit Utrecht. Dit gebeurde in een speciale openbare vergadering vam de gemeenteraad. Poelman ontving de onderscheiding als blijk van waardering voor haar sportieve atletiekprestaties. Gedurende een lange reeks van jaren heeft zij op hoog niveau gepresteerd en hiermee de gemeente Leek positief op de kaart gezet.

Bovendien gaat het hier om een tak van sport die nog niet eerder is beloond. Jacqueline Poelman is op 5 oktober 1973 geboren in Leek. Al op 5 jarige leeftijd begon ze met de atletieksport. Daarna volgde een lange carrière van 17 jaar, waarin zij maar liefst 47 nationale en internationale titels op haar naam wist te zetten. Afgelopen zomer zette zij een punt achter haar carrière.

“De Leekster Tak wordt uitgereikt aan een persoon of instelling, die zich zodanig verdienstelijk heeft gemaakt, dat de gemeente Leek daarvan langdurig of intensief heeft kunnen profiteren. De penning kan worden uitgereikt voor verdiensten op industrieel, sociaal, cultureel of ander terrein, die de promotie van Leek hebben bevorderd. De verdiensten kunnen zich over langere tijd hebben uitgestrekt, maar ook betrekking hebben op een gebeurtenis in het jaar van de toekenning van de penning.

Bij voorkeur wordt de penning uitgereikt aan een persoon of instelling van buiten de gemeente Leek, die als dank voor de bewezen diensten de “Leekster Tak� mag komen halen (zoals dat vroeger gebeurde als herinnering aan een volbrachte schaatstocht naar Leek).�

De gemeenteraad beslist over de toekenning van de penning; de uitreiking vindt plaats in een speciale zitting van de raad, bij voorkeur op 11 november.
Provincie:
Tag(s):