woensdag, 30. augustus 2006 - 15:15

Jannes deelt ze uit!

Groningen

Voor de tweede keer in zijn carrière is een album van volkszanger en volksheld Jannes vanuit het niets binnengekomen op nummer één in de Mega Album Top 100, samengesteld door GFK Mega Charts. Jannes heeft de nummer één positie bereikt met zijn nieuwe album ‘Laat me vrij’.

Het album ‘Laat me vrij’ is al weer het vijfde album van deze vriendelijke Drenth, bij wie het succes per album alleen maar groter lijkt te worden. Zijn vorige album, ‘Als het zonnetje schijnt’, kwam precies een jaar geleden ook vanuit het niets binnen op nummer één in de Mega Album Top 100 en heeft inmiddels de gouden status (meer dan 35.000 verkochte exemplaren) ruim overschreden.

Het merendeel van de liedjes op ‘Laat me vrij’ is wederom geschreven door Emile Hartkamp, die het album samen met Norus Padidar produceerde. Laat me vrij staat boordevol gezellige feestkrakers, zoals ‘Ik dans met jou de hele nacht’ en het door Hans Bouwens (George Baker) geschreven ‘Bella Maria’. Het is een album waar je een blij gevoel van krijgt met liedjes over de liefde en de zucht naar vrijheid die elk mens wel eens voelt. Vrolijkheid voert de boventoon, maar er is ook ruimte voor bezinning: in afsluiter ‘De hele wereld mag ‘t weten’ brengt Jannes een ode aan zijn gezin, dat alles voor hem is.

Jannes is op dit moment samen met RTV Oost coryfee Willy Oosterhuis presentator van het SBS 6 programma ‘Het Piratenfestijn’, met enorm goede kijkcijfers.

Voor de fans; Op 8 september houdt Jannes een signeersessie om 15.30 uur bij de media markt in Groningen.
Provincie:
Tag(s):