donderdag, 23. februari 2006 - 13:41

Jeugd houdt Carnaval in stand

Carnaval komt nu heel dichtbij en het is daarom van belang dat de Stadprins Norbert I van Maastricht, aan elke prins en prinses die de Limburgse hoofdstad rijk is, een bezoek heeft gebracht. Niet alleen bij de grote, maar ook bij de kleine prinsjes en prinsessen. Zo waren woensdagmiddag de Wörtelkes vaan Wiek aan de beurt. Prins François I en prinses Manuela verwelkomden de stadsprins van de Tempeleers met open armen.

De Wörtelkes hadden niet alleen een prinsenreceptie voor alle kinderen uit de buurt, maar ook vieren zij dit jaar hun 2 maal 11 jarig bestaan. Het werd dan ook een feestelijke middag, met dans, Maastrichtse artiesten en uiteraard het snoep en de drank niet te vergeten.

De Stadsprins Norbert I was dan ook verbaasd dat er vanuit de media klanken kwamen dat het Carnavalsfeest aan het verminderen was. ‘Nou hier bij de Wörtelkes is er niets van te merken’, zei hij vol trots.

De praktijk zal het uitwijzen. De dolle dagen zijn dichtbij. Geruchten zijn er inderdaad, maar het carnavalsfeest is een feest dat de mensen zelf moeten maken. Met respect voor elkaar moet het een geweldig feest kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):