woensdag, 16. augustus 2006 - 9:49

Jeugdbende opgerold na afpersing en mishandeling

Tilburg

De politie heeft de afgelopen drie weken negen jongens in de leeftijd van 13 tot 18 jaar uit Tilburg, Goirle en Riel aangehouden, omdat ze betrokken zijn geweest bij mishandeling en afpersing.

Twee 14-jarige jongens zouden door de groep zijn afgeperst en een 13- en een 14-jarige jongen zouden zijn mishandeld en bedreigd. Dit meldt de politie vandaag. Tegen enkele leden van de groep ligt tevens een aangifte van seksueel misbruik van een 15-jarig meisje. Verder denkt de politie met de arrestatie van deze jongeren een diefstal uit een berging van een school in Goirle te hebben opgelost.

Een 14-jarige jongen werd naar eigen zeggen door enkele verdachten afgeperst en bedreigd met geweld toen hij uit hun groep gestapt was. Het slachtoffer maakte korte tijd deel uit van de jeugdgroep. De groep, die werkt met subgroepen, heeft enkele tientallen leden die voornamelijk in Tilburg en Goirle wonen. Een 14-jarig vriendje van de verdachte die werd bedreigd en mishandeld heeft eveneens aangifte gedaan. De groep lijkt ook betrokken te zijn bij vechtpartijtjes en opstootjes in het zwembad Waterspoor en op de kermis in Goirle.

De politie heeft op 22 juli de eerste verdachte aangehouden, een 18-jarige jongen uit Goirle. Deze (enige) meerderjarige verdachte zit samen met een minderjarige verdachte nog in voorarrest. De overige verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties zullen volgen.
Provincie:
Tag(s):