woensdag, 25. oktober 2006 - 10:00

Jeugdige inbrekers hebben meer op hun geweten

Noordwolde

De twee jongens van 14 en 15 jaar uit Noordwolde en Beetsterzwaag die afgelopen maandagmiddag zijn aangehouden op verdenking van insluiping in een bejaardenwoning op de Mandehof, blijken meerdere insluipingen op hun naam te hebben staan.

Tijdens verhoor verklaarde één van de verdachten dat hij, samen met één of mogelijk twee andere verdachten, ook in Drachten een aantal insluipingen in bejaardenwoningen had gepleegd.

Om binnen te komen gebruikten de verdachten een smoes die meestal wel aansloeg. De ene keer werd er gevraagd of er van het toilet gebruik kon worden gemaakt en in andere gevallen werd gevraagd of men mee wilde werken aan een interview voor een schoolopdracht. De buit bestond in veel gevallen uit kleine geldbedragen.

Van de insluipingen in Drachten en mogelijk ook van andere in Noordwolde, is door de slachtoffers geen aangifte gedaan. Gedupeerden worden dan ook opgeroepen om zich alsnog te melden bij de politie via 0900-8844.

De twee jongens zitten nog steeds in bewaring en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):