woensdag, 2. augustus 2006 - 20:26

Jeugdige renners koersen dwars door Drenthe

Assen

De wielrenners van de Internationale Jeugdtour Assen staat donderdag vanaf 08.10 uur een zware wielertocht door de prachtige natuur van Drenthe te wachten. De Dames bijten de spits af, tijdens de zogeheten Klassieker. Die gaat onder andere door plaatsen als Grolloo, Ekehaar en Amen.

De fietsers, afkomstig uit 14 verschillende landen, waaronder Griekenland en Noorwegen, mogen langs het TT-circuit, door de vele korenvelden en de stoffige en gevaarlijke kasseien.
Of ze veel tijd hebben om van de omgeving te genieten, valt te bezien. Het is namelijk een hele eer om de Klassieker te winnen.

Vorig jaar werd de prestigieuze rit, in de Categorieën I tot en met VII, Dames, Nieuwelingen en Junioren respectievelijk gewonnen door Stefan Kreder, Terence Wolter, Nino
Honigh, Jonathan Dibben, Laura van der Kamp, Elmar Reinders, Jasper Mandjes, Nina Kessler, Adam Blythe en Rienk Nauta. Van der Kamp, Reinders en de Engelsman Dibben zijn ook deze Jeugdtour weer in topvorm.

Andere kanshebbers zijn de aldoor winnende David Dekker (Cat. I), Bram Welten (Cat. II), Ann Leonie Weichmann (Cat. III), Stan Wijkel (Cat. IV), Kelly Markus (Cat. VI),
Barry Markus (Nieuwelingen) en de Zweed Emilia Fahlin (Dames), die wellicht revanche wil nemen op vorig jaar, toen ze in de Klassieker haar gele trui verloor.
Provincie:
Tag(s):