vrijdag, 4. augustus 2006 - 21:25

Jeugdtoer Assen in teken van tijdrit

Assen

Voor de renners van de 42e Internationale Jeugdtour van Assen was het de laatste mogelijkheid punten te verdienen voor het speciaal klassement, waarmee de witte trui te verdienen is.
De tijdrit leidde de renners van Eext via Anderen weer terug naar Eext. Doordat de renners om de 30 seconden vertrokken, kwam het nog regelmatig voor dat renners elkaar passeerden. Bij de finish zei één van de renners: "Ik wilde mijn voorganger gaan inhalen, en toen kwam mijn achtervolger mij ineens voorbij".

In categorie I is David Dekker wederom de winnaar. Hij reed 13 seconden harder dan de nummer twee in de race. Tot nu toe heeft de kleine met wielrennersbloed nog geen etappe verloren en stelt hiermee zijn witte trui veilig.

Het talent Kelly Marcus uit categorie VI werd slachtoffer van een val, maar is desondanks nog vijfde geworden.

Bij de dames toonde Emilia Fahlin zich wederom een veelbelovend talent. Met ongeveer negen seconden voorsprong liet ze de andere dames achter zich.

Uiteraard veroorzaakte de regen weer gladde wegen, waardoor veel renners onderuit gingen. Vooral in de twee scherpe bochten die ze op het parcours door moesten, was het uitkijken geblazen voor de renners. De EHBO had het druk met gevallen renners, op sommige momenten stond er zelfs een rij voor de tent van de hulpverleners.

Voor meer informatie over de Jeugdtour en overige uitslagen, kijk op www.jeugdtourassen.nl
Provincie:
Tag(s):