zaterdag, 5. augustus 2006 - 21:42

Jeugdtour ondanks slecht weer populairder dan ooit

Assen

Aan de 42e Internationale Jeugdtour van Assen is vandaag officieel een einde gekomen. Met een criterium door het Asser Bos is er een lange week vol spectaculaire wielerwedstrijden in en rond Assen afgesloten. Een recordaantal van boven de zevenhonderd deelnemers is het mooie resultaat van tweeënveertig jaar Jeugdtour. Uit alle windstreken komen de jonge wielrenners om in Assen het beste van zichzelf te laten zien. Zo waren er dit jaar deelnemers uit onder andere Griekenland en Aruba en verder nog twaalf nationaliteiten. Kenmerk van de Jeugdtour dit jaar was de enorme hoeveelheid regen die de deelnemers en vrijwilligers hadden te verduren deze week. Op de eerste en de laatste dag na heeft het bijna elke dag gehoosd in de omgeving van Assen.

De organisatie wordt nog elk jaar professioneler. Zo hebben de diverse units deze week er alles aan gedaan om een zo goed mogelijk evenement te organiseren. Op wat kleine problemen na werd er door iedereen dan ook positief gereageerd op de organisatie van de Jeugdtour. Er waren interessante parcoursen en boeiende wedstrijden zodat ook de volgers aan hun trekken kwamen. De beruchte live-ticker die op de dag van de klassieker op internet was te volgen, mocht zich weer verheugen in grote belangstelling. Voor het thuisfront een ideale manier om de Jeugdtour te volgen.

Dat de Jeugdtour grote belangstelling geniet uit zich ook in het feit dat er dit jaar een recordaantal deelnemers was van meer dan zevenhonderd personen. Plus de hele aanhang van ouders en begeleiders en het is te begrijpen dat dit een enorm
evenement is. In sommige categorieën stak er de hele week iemand boven uit, zoals David Dekker, Lucy Garner en Elmar Reinders. Maar toch zijn er spannende wedstrijden verreden waaronder de Klassieker van donderdag een hoogtepunt
vormde. Met slagregens en rukwinden werd het peloton uiteen geslagen in de diverse categorieën. Op het einde van de week zaten de meeste deelnemers aan het einde van hun krachten en misschien verklaart dat de vele valpartijen die er afgelopen zaterdag plaatsvonden.

Ook was Erik Dekker prominent aanwezig in de Jeugdtour. Zijn zoontjes David en Kelvin Dekker deden mee in hun categorieën en Erik was bijna elke dag aanwezig om de verrichtingen zijn zoons gade te slaan. David Dekker domineerde in Categorie I alle etappes en won dan ook alles wat er te winnen viel afgelopen week. Erik Dekker was aanwezig bij de afsluiting van de Jeugdtour om daar samen met Tour de France-verslaggever Gio Lippens de winnaars te feliciteren.
Provincie:
Tag(s):