dinsdag, 11. april 2006 - 9:22

Job Cohen ontvangt eerste exemplaar Adam

Amsterdam

Woensdag wordt het nieuwe prentenboek Adam in Amsterdam in NEMO gepresenteerd. Om 14.00 uur zal burgemeester Job Cohen het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Aan de kinderen uit groep 5 en 6 van ca. 50 scholen in Amsterdam is gevraagd om een leuke, interessante, actuele of dringende vraag voor burgemeester Job Cohen te bedenken. Groep 5 van de Joop Westerweelschool heeft de prijsvraag gewonnen. Zij stuurden de leukste vragen in. Deze kinderen mogen hun vraag op 12 april persoonlijk aan de burgemeester komen stellen.

Adam woont onder Amsterdam. Op een dag is de mol het zat. Door alle werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn stort zijn huisje steeds in en nu is ook zijn lievelingsmok nog eens stuk. Hij besluit een klacht in te dienen bij de burgemeester. Op zijn zoektocht naar de burgemeester van Amsterdam komt hij in het gangenstelsel onder de grond van alles te weten. Bij NEMO komt hij een wetenschapsmol tegen en in Artis zet de olifant hem weer op het juiste spoor. Maar zal hij de burgemeester ooit vinden?

Adam in Amsterdam is een unieke combinatie van een stadsgids over Amsterdam en een prentenboek waarin fictie en non fictie, fotos en illustraties elkaar op een verrassende manier aanvullen. Kinderen kunnen op een originele speelse manier kennis maken met de hoofdstad van Nederland.
Provincie:
Tag(s):