maandag, 13. november 2006 - 14:17

Jochem van Gelder presenteert Verkeersquiz 2006

Nijverdal

Donderdagmiddag 16 november vinden in het Spoortheater in Nijverdal de finales plaats van de verkeersquiz 2006 voor de leerlingen van groep 6 van alle basisscholen in de gemeente Hellendoorn. Jochem van Gelder (bekend van o.a. het Klokhuis, Praatjesmakers en Willem Wever) presenteert deze quiz. De finales starten om 13.00 uur. Burgemeester Van Overbeeke zal rond 15.15 uur de winnaars huldigen.

Vrijwel dagelijks is te lezen dat ergens in Nederland iemand is omgekomen in het verkeer. Verkeersongevallen gebeuren helaas zo vaak dat de berichtjes erover nauwelijks nog opvallen. Ook kinderen zijn regelmatig slachtoffer in het verkeer.

"Vierhonderd kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar vonden in de afgelopen 10 jaar de dood in het verkeer." Dat komt neer op meer dan 14 schoolklassen, zeg maar twee hele basisscholen! Daarom is het belangrijk dat kinderen zich veilig door het verkeer kunnen verplaatsen. Niet alleen naar school, maar ook naar de muziekles, de voetbal- of balletvereniging of naar opa en oma.

Verkeerseducatie is van levensbelang. Onderdeel van deze permanente verkeerseducatie zijn de verkeerslessen in het basisonderwijs. De gemeente Hellendoorn sluit daarbij aan met een project voor verkeersveiligheid. De verkeersquiz wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd, waarvan de voorrondes inmiddels hebben plaatsgevonden. De acht beste groepen zijn nu uitgenodigd om op donderdag 16 november deel te nemen aan de finale rondes. Van elke school nemen de twee beste leerlingen deel.

De eindstrijd bestaat uit een halve finale en een eindfinale. In de halve finale strijden de twee beste kandidaten van een school tegen drie andere koppels. De beste twee koppels gaan vervolgens door naar de eindfinale. Voor het winnende koppel staat er een grote wisselbeker te wachten.
Provincie:
Tag(s):