donderdag, 1. juni 2006 - 9:15

Joke De Kruijf & Anne-Marie Jorritsma in Almere, de musical!

Almere

In het kader van het 30-jarig bestaan van de stad Almere gaat daar eind juni een uniek musicalproject in première. Het stuk is speciaal voor dit jubileum geschreven. Joke de Kruijf en Anne-Marie Jorritsma verlenen hun medewerking aan dit bijzondere project. Ook bekende spelers als Paul Donkers, Stephen Stephanou en Robbert Besselaar hebben hun medewerking toegezegd.

Het initiatief van Almere, de musical komt van Quinten Faust Rijnja en zijn gelijknamige theaterschool. Hij wil professionele spelers en amateurs laten samenwerken, omdat hij van mening is dat zij veel van elkaar kunnen leren. Leerlingen van de Faust Theaterschool spelen allemaal een rol in het stuk, daarbij aangevuld met lokale bekendheden.

Joke de Kruijf gaf al eerder les aan de Faust Theater-school. Vorig seizoen coachte zij de talentklas van de school en hielp deze kinderen op weg naar hun toenmalige voorstelling. Zij vindt het leuk om haar ervaring door te kunnen geven aan kinderen en jongeren. Toen haar werd gevraagd om een rol te spelen en te zingen in dit project, aarzelde zij dan ook geen moment.

Anne-Marie Jorritsma was ook meteen enthousiast toen zij gevraagd werd om de rol van burgemeester te spelen in de musical. Zij zal overigens op een ludieke manier virtueel verschijnen op het podium. Het gehele decor bestaat uit een projectie van beelden en zo ook de scènes met de burgemeester. Na haar burgemeester-schap zal mevrouw Jorritsma zonder problemen een carrière als actrice kunnen starten: de scènes met haar ‘stonden er in 1 keer op’!

Meer informatie kunt u vinden op www.theaterhuis.nl
Provincie:
Tag(s):