maandag, 8. mei 2006 - 0:06

Jol en Tottenham Hotspur vergiftigd

Na afloop van de verloren wedstrijd van Tottenham Hotspur tegen West Ham United (2-1) kwam trainer Martin Jol met een merkwaardig verhaal. Zijn ploeg zou 24 uur voor de wedstrijd zijn vergiftigd.

Vanmorgen werd Jol uit bed gebeld door de clubarts van de Spurs, die de mededeling had dat vier spelers een voedselvergiftiging hadden opgelopen. In de loop van de ochtend kwamen daar nog acht anderen bij, plus mensen van de staf waaronder Jol zelf. Het bleek te gaan om een voedselvergiftiging die de selectie gisteren heeft opgelopen in het hotel waar het zich voorbereidde op de belangrijke wedstrijd. De spelers liepen de vergiftiging waarschijnlijk op bij het eten van lasagna dat op het buffet stond. In het begin van de ochtend werden niet alleen gezondheidsautoriteiten gewaarschuwd, maar ook de politie, die alle voedselrestanten in beslag heeft genomen.

Tottenham heeft een aantal uren voor de wedstrijd om uitstel gevraagd tot maandagavond bij de Engelse bond, maar daar wilde de FA niet op ingaan. Uiteindelijk waren de autoriteiten (het stadion zat twee uur voor de wedstrijd vol) bereid een uur uitstel te geven, maar dat vond Jol, zeker toen de warming-up meeviel, zinloos. "Wat moet ik met een uur? Als ze nou hadden gezegd - en dat hadden we ook gevraagd - drie uur uitstel te krijgen, hadden de spelers naar bed gekund om te rusten, eten en drinken. Maar aan een uur hebben we niks", aldus de Haagse trainer.

De meest aangeslagen spelers waren Davids, Carrick, Dawson en Keane. Die laatste zou eigenlijk helemaal niet meer meespelen, maar ondanks zijn ziekte moest hij de plaats innemen van Lee Taylor. De jongeling kon niet meer op zijn benen staan. Overigens zei Jol niet te denken dat zijn selectie met opzet vergiftigd is. Desalniettemin moet niemand er gek van opkijken dat dit 'schandaal' morgen de teneur van de verslagen in de Engelse kranten zal vormen. Door de nederlaag van de Spurs werd de club immers in de laatste minuten op de ranglijst ingehaald door de concurrent Arsenal. De finalist van de Champions League won met 4-2 van Wigan Athletic en stelde daarme de vierde plaats, en toegang tot de voorronden van het kampioenenbal, veilig.
Categorie:
Tag(s):