zondag, 4. juni 2006 - 22:54

Jong oranje Europees kampioen

Het Nederlands elftal onder de 21 jaar heeft geschiedenis geschreven op het EK in Portugal. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan won het toernooi door in de finale Oekraine met 3-0 te verslaan. Klaas-Jan Huntelaar (tweemaal) en Nicky Hofs waren trefzeker voor de ploeg. Het is de eerste keer in de historie dat Jong Oranje een toernooi in deze leeftijdsklasse wint.

Huntelaar brak in de elfde minuut de ban voor Jong Oranje. Hij zette de equipe van Foppe de Haan op een 1-0 voorsprong. De Ajacied vertolkte een hoofdrol tijdens dit duel, want hij was ook verantwoordelijk voor de 2-0. In de 43 - ste minuut schoot Huntelaar raak uit een penalty. Jong Oranje kreeg de strafschop na hands van Yatsenko. De Oekrainse verdediger reikte in een duel met Huntelaar naar de bal en dupeerde daarmee zijn land en ploeggenoten. De goalgetter van Ajax wist wel raad met deze buitenkans. Hij schoot de bal feilloos achter doelman Pyatov.

De winst leek Nederland niet meer te ontgaan. Oekraine drong wel aan met Milevskiy als absolute uitblinker, maar tot een score kwam het niet. Na de tweede gele kaart van Romanchuk leek Jong Oranje in een zetel naar de eindwinst van het toernooi te gaan. Nicky Hofs stelde de zege definitief veilig door in de extra tijd voor de 3-0 te zorgen.
Categorie:
Tag(s):