vrijdag, 26. mei 2006 - 23:03

Jong Oranje stelt wederom teleur

Jong Oranje heeft wederom een teleurstellend resultaat geboekt tijdens het Europees Kampioenschap in Portugal. De mannen van Foppde de Haan kwamen tijdens het tweede groepsduel tegen Denemarken niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Oranje begon het duel niet al te best en liet zich door de Denen in de verdediging drukken. Pas na een half uur spelen toonde het Nederlands Elftal wat meer lef. Zeven minuten voor rust bekroonde Huntelaar het betere spel: 1-0. De aanvaller van Ajax gleed een voorzet vanaf de rechterkant van De Ridder behendig binnen.

Na amper drie minuten in de twee helft scoorden de Denen al de gelijkmaker. Een mislukt schot van een Deense speler kwam voor de voeten van Auxerre-aanvaller Kahlenberg die de bal keihard tegen de touwen joeg: 1-1. Na de gelijkmaker zakte Oranje weg en lieten de Denen zien over meer agressie in hun spel te beschikken.

Door het gelijkspel heeft Oranje (na het verlies tegen Oekraïne) slechts één puntje uit twee duels. Plaatsing voor de halve finale heeft het team dan ook niet meer in eigen hand. Jong Oranje kan zich alleen nog kwalificeren als het wint van Jong Italië en Denemarken niet wint van Oekraïne.