vrijdag, 21. april 2006 - 13:07

Jong stel bekennen valse aangifte straatroof

Leeuwarden

De politie heeft met de aanhouding van een 21-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Leeuwarden wederom een valse aangifte van een straatroof opgelost. Op zaterdag 8 april deed de vrouw aangifte van een overval omstreeks 13.00 uur op de D'Hondecoeterstraat. Bij de overval zou een jongen op een scooter haar schoudertas van haar schouder hebben gerukt. Met haar tas zou haar mobiele telefoon en beurs gestolen zijn.

Door de medewerkers van het team Projectmatige Aanpak Straatroven werd de aangifte direct onderzocht. Na ruim tien dagen van onderzoek werd duidelijk dat het een valse aangifte betrof. Op dinsdag 18 april werden de aangeefster en haar vriend aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Leeuwarden. Ze werden als verdachten verhoord. De vrouw bekende dat zij valse aangifte had gedaan om de verzekering op te lichten. Haar vriend maakte inmiddels gebruik van haar "gestolen" telefoon. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt voor respectievelijk valse aangifte, oplichting van de verzekering en heling. De verdachten zijn dezelfde middag na verhoor in vrijheid gesteld.

Dit is de derde valse aangifte van straatroof binnen zes weken, die door de politie is opgelost. Door het doen van valse aangifte gaat veel tijd verloren. Aan de valse aangifte van 8 april werden in totaal 30 manuren besteed. Daardoor moesten andere zaken blijven liggen.
Provincie:
Tag(s):