dinsdag, 12. september 2006 - 16:27

Jong Talent in Amicitiagebouw

Leeuwarden

De derde etage van het Amicitiagebouw in Leeuwarden is van 13 september tot en met 1 oktober ingericht voor het internationale mediakunsthart van Noord Nederland. Stichting Media Art Friesland organiseert in dit veelbesproken gebouw het 10e Media Art Festival.

Het festival biedt een selectie van hedendaagse internationale mediakunst, variërend van experimentele film- en videowerken tot multimediale installaties. Er is, naast een aanbod van internationale werken, ruim aandacht voor producten van afgestudeerde studenten van de Nederlandse beeldende kunst academies. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan workshops.

Vorig jaar vond het festival plaats in het voormalige onderkomen van de Stadswachten aan de Kanaalstraat. Omdat dit pand niet meer beschikbaar is, heeft wethouder Yvonne Bleize het initiatief genomen om het Amicitiagebouw hiervoor te gebruiken. Zowel de leiding van het festival als makelaardij Hoekstra, beheerder van het gebouw, waren direct enthousiast over dit idee. Bleize:‘Dit is een mooie kans voor veel Leeuwarders om deze unieke locatie in oude staat te bekijken en daarbij te genieten van de tentoonstelling Jong Talent.’ Wethouder Bleize verricht op woensdag 13 september om 17.00 uur de opening.
Provincie:
Tag(s):