zaterdag, 19. augustus 2006 - 16:21

Jongen (15) aangehouden na overval poging

Tilburg

Vrijdagavond hebben agenten, in samenwerking met een bikers-team, in het park aan de Corellistraat een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een mislukte overval op een woning aan het Mascagnihof. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bij een 47-jarige bewoner van een woning aan het Mascagnihof werd vrijdagavond omstreeks 21.40 uur aangebeld. Toen de man zijn deur had geopend zag hij twee jongens staan. Een van hen had een zwartkleurig vuurwapen vast. De jongens probeerden de deur verder open te duwen, waarbij ze met het vuurwapen dreigden. Daarop ontstond er een worsteling waarbij de ruit van de voordeur sneuvelde.

Terwijl het slachtoffer probeerde de overvallers buiten te houden, gilde hij keihard. Daarop staakten de overvallers hun poging en renden weg in de richting van de kruising van het Mascagnihof met de Puccinistraat en de Dirigentenlaan.

De politie heeft aan de hand van het opgegeven signalement direct een uitgebreid onderzoek ingesteld. De politiebikers troffen de jongen aan in het park aan de Corellistraat, waar zij hem aanhielden. Ook is een vuurwapen werd het park aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachte.
Provincie:
Tag(s):