donderdag, 13. april 2006 - 12:42

Jongen (15) op kermis mishandeld

Zwolle

Een 15-jarige Zwollenaar is dinsdagmiddag rond 16.00 uur mishandeld op de kermis op de Turfmarkt. De jongen werd, toen hij in de botsauto's zat, aangesproken door een voor hem onbekende jongen. Deze gaf aan dat hij even met hem wilde spreken. Terwijl zij met elkaar op het schoolplein bij de zandbak staan, wordt de jongen van achteren bij zijn keel gegrepen en hard op de grond gegooid. Hierbij komt hij met zijn gezicht op de tegels terecht. Terwijl hij op de grond ligt, wordt hij in zijn buik en hoofd geschopt. Hij moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis.

Volgens getuigen is zijn onbekende belager een donkergetinte jongen (mogelijk van Antiliaanse afkomst) van ongeveer 17 jaar. Hij is ca. 1,80 lang en heeft halflang, ingevlochten haar en een dun snorretje. Hij droeg een lang, blauw shirt en opvallend lichte schoenen.
De jongen die het slachtoffer als eerste aansprak is een jongen met een licht getinte huidskleur van ongeveer 14 jaar. Hij is ca. 1,60 lang, stevig postuur en heeft donker kroeshaar. Hij droeg een lichtbruin, leren jack met een capuchon en bontkraag.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):