zaterdag, 20. mei 2006 - 20:42

Jongen (16) zwaar gewond bij bromfietsongeval

Werkendam

Zaterdagmorgen is een 16-jarige jongen uit Werkendam bij een verkeersongeval op de Biesboschhaven Zuid zwaar gewond geraakt. Hij kwam met zijn bromfiets frontaal in aanrijding met een bestelauto, bestuurd door een 36-jarige Werkendammer. Het slachtoffer, dat nog wel aanspreekbaar was, is met een ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Volgens een getuige reed de bromfietser vrij hard door een bocht en kwam daardoor vermoedelijk op de verkeerde weghelft terecht. De jongen botste met zijn bromfiets frontaal tegen een tegemoet rijdende bestelbus. Door de klap schoot de jongen onder de bestelbus en kwam daarbij bekneld te zitten.

Met een heftruck is de bestelbus omhoog gehouden zodat de jongen bevrijd kon worden. Het slachtoffer werd met diverse kneuzingen onder de bestelbus vandaan gehaald en is door een ambulance met spoed naar het UMC in Utrecht gebracht.

Er is ter plaatse een technisch sporenonderzoek ingesteld. De politie hoort getuigen en betrokkenen om meer helderheid te krijgen over de toedracht van deze aanrijding.
Provincie:
Tag(s):