donderdag, 21. september 2006 - 22:11

Jongen (17) gewond na ontploffen fles

Bergen op Zoom

Dinsdagavond raakte op het Lourdesplein een 17-jarige inwoner van Bergen op Zoom zwaargewond. Omstreeks 20.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een grote groep jongeren voor overlast zorgt op het Lourdesplein. Op het plein trof de politie een groep van tussen de 20 en 40 jongeren aan. Een van hen, een 18-jarige jongen, zette het op een lopen en kon na een korte achtervolging worden aangehouden.

Omstreeks 22.00 uur komt er een man aan het politiebureau die vertelt dat zijn zoon met zware brandwonden is opgenomen in een ziekenhuis in Bergen op Zoom. Op het Lourdesplein zou die avond een fles met brandbare stoffen in zijn gezicht zijn ontploft. De politie besloot daarop een deel van het Lourdesplein af te sluiten om technische rechercheurs de mogelijkheid te geven een sporenonderzoek in te stellen.

Tijdens dit onderzoek werd de politie door getuigen benaderd. Zij meldden dat jongeren uit de overlastgevende groep flessen hadden gemaakt met hierin brandbare stoffen. Eén van deze flessen zou op een zeker moment zijn ontploft in het gezicht van het 17-jarige slachtoffer. De politie onderzoekt nog of hij deel uit maakte van deze groep.

Uit verder onderzoek blijkt dat de eerder die avond aangehouden 18-jarige verdachte mogelijk direct betrokken is geweest bij dit incident. De politie besluit daarop deze verdachte opnieuw aan te houden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):